Se alla

Tunga poster till Liberalerna i Region Skåne

Onsdag 14 december 2022

Igår valdas samtliga förtroendeuppdrag i Region Skånes nämnder och styrelser, allt från ersättare till ordförande. Liberalerna kommer att vara ordförande i flera viktiga nämnder där vi kommer kunna driva mycket liberal politik de kommande 4 åren.

Till ordförande i Fastighets- och servicenämnden och ordförande i Beredningen för strategisk service valdes Inger Tolsved Rosenkvist.

– Det känns otroligt roligt att jag får förtroendet att leda Fastighets- och servicenämnden ytterligare en mandatperiod. Vi har stora utmaningar i vår region och jag är redo att arbeta hårt för att Region Skåne ska ta täten när det gäller den gröna omställningen och på riktigt minska administrationen, säger Inger Tolsved Rosenkvist.

Till ordförande i Primärvårdsnämnden valdes Lisa Flinth.

– Jag är glad över att Liberalerna i Skåne har gett mig detta förtroende. Liberalerna är primärvårdens röst i Skåne och min ambition är att Region Skåne ska knyta sig närmare våra 33 skånska kommuner. Att stärka vårdcentralerna ser vi liberaler som en viktig frihetsreform för att föra vården nära skåningarna, säger Lisa Flinth.

Till ordförande i Kulturnämnden valdes Fredrik Sjögren.

– Som liberal är detta ett fantastiskt uppdrag och kulturfrågor ligger mig varmt om hjärtat. Ett fritt och levande kulturliv med goda förutsättningar är en central del av en välmående demokrati, säger Fredrik Sjögren.

Till ordförande i Folktandvården Skåne valdes Torbjörn Ekelund.

– Jag är väldigt hedrad och glad att jag fick förtroendet att ta mig an detta uppdrag. Folktandvården i Skåne har utvecklingspotential och jag är redo att bidra till detta arbete, säger Torbjörn Ekelund.

För ordförande i sjukhusstyrelse Ängelholm valdes Christer Sörliden.

– Jag känner mig glad och hedrad över detta uppdrag. Jag lämnar nu ordförandeskapet i Ystad och tar över i Ängelholm istället. Jag tror att jag kan bidra med nya perspektiv och dela med mig av min erfarenhet, säger Christer Sörliden.