Se alla

Liberalerna Skånes Mats Persson blir utbildningsminister

Tisdag 18 oktober 2022

Ulf Kristersson har presenterat statsråden i Sveriges liberala borgerliga regering. I den tar fem liberala statsråd plats.

Mats Persson (från Lund) är ny utbildningsminister och har en bakgrund i forskarvärlden som doktor i ekonomisk historia. Som liberal riksdagsledamot har han varit gruppledare och ekonomiskpolitisk talesperson.

Johan Pehrson är ny arbetsmarknads- och integrationsminister och har utöver politiken en bakgrund som jurist och företagsledare. Han är sedan april i år Liberalernas partiledare.

Lotta Edholm är ny skolminister och en av Liberalernas mest erfarna politiker och en av Sveriges mest erfarna skolpolitiker.

Paulina Brandberg är ny jämställdhetsminister och biträdande arbetsmarknadsminister. Paulina har arbetat i 12 år som åklagare och bland annat specialiserat sig på mäns våld mot kvinnor.

Romina Pourmokhtari är ny klimat- och miljöminister och har som ordförande för Liberala ungdomsförbundet visat prov på starkt ledarskap och tidigt fokus på de stora framtidsfrågorna. Hon har redan gjort sig känd som en ledande röst i den unga generationen för krafttag i klimatomställningen och mot miljöförstöring.