Se alla

Louise Eklund

Regionråd Region Skåne

Kontaktuppgifter

Född 1979. Uppvuxen på skånska sydkusten men bor nu i Malmö. Har jobbat i huvudsak med miljö- och klimatfrågor sedan jag började engagera mig politiskt. Älskar grön infrastruktur! De frågor som jag mest ser fram emot att ta mig an i min roll som Regionråd är att driva på för att Skåne ska ligga i framkant vad gäller ny grön teknik och innovativa lösningar för infrastrukturen. Att vi ska få bättre vägar och fler cykelleder i Skåne. Och att vi får fler förbindelser över Öresund.

Sociala Medier

  • Följ på: 

Tråd>>
1. Igår debatterade jag utbyggnaden av vindkraft. Liberalerna har givetvis inget emot vind, men att bygga vindkraft är inte det enda som är viktigt. Ibland är det inte lämpligt att bygga vindkraft även om det blåser bra på en plats.

Angelägen tråd. Regeringen och @Centerpartiet vill nu göra det svårare för människor att bestämma över sin närmiljö. En helt orimlig hållning. Och ett förslag på lösning som är helt otillräckligt för den #energikris vi befinner oss i.

1 En statlig utredning (SOU 2021:53) föreslår att kravet att kommunerna måste tillstyrka innan en vindkraftsetablering kan göras ska avskaffas. Aktuellt i SvT höll ikväll en debatt om utredningen mellan @armanteimouris och @lorentztovatt.

Live från Innovation Skåne-dagen! En mötesplats om skånsk innovation, där du kan ta del av omvärldsspaningar, analyser och konkreta skånska exempel. Våra teman är #hälsa, #mobilitet och #foodtech – några av de områden som sätter Skåne på innovationskartan. https://t.co/oXn6tKvJM7

Så roligt! Välkommen! 😀

Vilken skräll! Den tidigare politiska chefredaktören för Norrländska Socialdemokraten kandiderar för Liberalerna i valet nästa år. https://twitter.com/omnipolitik/status/1450045329483644928

Elpriset och tillgången skall inte vara vara beroende av väder och vind. Sverige behöver kärnkraften.

Dags för en ny liberal och borgerlig regering. 👍

Regeringen måste sluta hantera svensk elförsörjning vind för våg.

https://www.di.se/debatt/regeringen-maste-greppa-taktpinnen-i-energifragan/

Kontaktuppgifter

... Hemsida