Se alla

Liberalerna Skåne rustar sig med starka region- och riksdagslistor inför valet

Söndag 17 oktober 2021

Välkända och drivna Liberaler toppar valsedlarna i Skåne inför 2022. Nomineringskommittén höll under söndagen möte för att fastställa Liberalerna Skånes region- och riksdagslistor.

Bland de många starka kandidater som nu toppar de skånska riksdagslistorna, återfinns välkända namn som Mats Persson (ekonomisk-politisk talesperson för Liberalerna) Gilbert Tribo (gruppledare, Region Skåne) och Louise Eklund (regionråd i Region Skåne). Den före detta riksdagsledamoten Mauricio Rojas har även drivit en framgångsrik kandidatur i höst och placerat sig högst upp på västra Skånes riksdagsvalsedel.

– Listorna i år är kaxiga, och fulla med kandidater med oerhörd kompetens, engagemang och förtroende. Det har varit mycket roligt att ha så många kvalificerade namn att välja på. Det bevisar hur starka Liberalerna Skåne är – många bra människor söker sig till oss för att göra skillnad. Jag tvekar inte en sekund att väljarna också ser detta, säger Cristina Glad, ordförande för nomineringskommittén.

Både väletablerade och nya namn har denna gång seglat upp och tagit plats bland regionlistornas toppkandidater. Bland dessa kan nämnas Inger Tolsved Rosenqvist, Henrik Silfverstolpe, Charlotte Ramel, Fredrik Sjögren och Christer Sörliden. Sittande regionråd Gilbert Tribo hittas i topp på regionlistan för Nordöstra Skåne även i år.

– Jag välkomnar listorna i sin helhet. Vi behöver blanda både erfarna personer med nya talanger och gamla och unga förmågor, vilket vi gör. Valet 2022 är oerhört viktigt både för Liberalerna som parti och för Sveriges framtid. Vi har ett mycket bra lag som ska arbeta för en ny start för Sverige och givetvis representera Liberalerna i regionen och riksdagen, avslutar Torkild Strandberg, ordförande för Liberalerna Skåne.

De rådgivande provvalen som genomfördes bland medlemmarna, har varit vägledande för nomineringskommitténs förslag till listplaceringarna. Nomineringskommittén har också tagit hänsyn till bland annat kön, ålder, tidigare erfarenheter och allmänna personliga egenskaper hos kandidaterna.

 

Frågor besvaras av Cristina Glad, nomineringskommitténs ordförande, Tel: 070-816 85 70

De fastställda listorna och mer information finns att läsa här:

Regionlistorna: 
Riksdagslistorna: 

För mer information kontakta:

Hanne Clivemo, politisk sekreterare Länsförbundet Skåne (L), Tel: 072-213 41 49

Dino Ekdal, politisk sekreterare hos Torkild Strandberg (L), Tel: 072-975 35 06

 

Pressbilder återfinns här.