Se alla

Ett starkare Skåne – Budget 2018

Onsdag 4 oktober 2017

Nästa år får Skåne två miljarder kronor mer i ökade skatteintäkter från skåningarna och bidrag från staten. Trots detta vill det rödgröna styret i Region Skåne höja skatten, för att kunna täcka de kostnader som de har tillåtit skena iväg.

Skåningarna ska kunna känna sig trygga i att de förtroendevalda använder skattemedlen på bästa tänkbara sätt. Höjd skatt får aldrig bli något självändamål, utan ska vara en sista utväg
när alla andra dörrar har prövats. Med ansvarsfull hushållning

av regionens resurser visar vi att det går att få ett positivt resultat på sista raden i nästa års budget, samtidigt som vi låter skåningarna behålla de 635 miljoner kronor som det rödgröna styret vill ta ifrån dem ett par år för tidigt. Pengar som i stället används för att skapa tillväxt i regionen.

I vår budget klarar vi av att ge lika mycket resurser till
vården som de rödgröna, trots att vi inte höjer skatten. Vi har lagt en budget med ett resultat på nära 2 procent, medan Socialdemokraterna och Miljöpartiet, i ett scenario där de inte får igenom sin skattehöjning, bara når 1 procent.

För oss i Alliansen är det kärnverksamheten som kommer
att stå i fokus. Allt för mycket pengar har under det rödgröna styret slösats på kortsiktig projektverksamhet, som sällan leder någonstans. Vi har även en administration som har tillåtits växa kraftigt. Genom att effektivisera, skala av och framför allt se över projekt, räknar vi med besparingar på ett par hundra miljoner kronor nästa år, i en budget som omsluter nästan 45 miljarder kronor.

Läs hela budgeten här:
Budget 2018