Se alla

Liberalerna Skåne söker Politisk sekreterare

Vikariat tom 31 december

Onsdag 7 februari 2024

Liberalerna Skåne söker en politisk sekreterare (vikariat) med anställning från våren 2024 tom 31 december 2024. Möjlighet till förlängning finns.

Du kommer att ingå i ett team som tillsammans arbetar med politikutveckling och politisk kommunikation i Region Skåne, som även är din arbetsgivare.

Förutom kommunikation och mediehantering innebär tjänsten också att du arbetar nära regiongruppens politiker med allt från praktiska till politiska uppgifter.
Du arbetar nära vår regionledning och tillsammans med övriga politiska sekreterare och vår liberala förbundsledning i Liberalerna Skåne.

Du som söker har ett politiskt sinne, är stresstålig, har analytisk skärpa, har bra samarbetsförmåga och tar egna initiativ. Arbetet växlar mellan långsiktiga och dagsaktuella frågor i tidvis intensiva perioder.

Som politisk sekreterare ska du vara redo att bistå samtliga nämnder och styrelser i framtagandet av förslag till beslut och i hanteringen av uppgifter kopplade till nämndsarbetet i övrigt. Olika utredningsuppdrag i samarbete med dina kollegor är ytterligare en arbetsuppgift. I tjänsten ingår också ett ansvar för att följa den nationella debatten.

Hanteringen av aktuella politiska ärenden kombineras med långsiktig opinionsbildning vilket inkluderar omvärldsbevakning, politikutveckling, samt medie- och kampanjarbete. Ett fungerande samarbete med övriga partier i Region Skånes styrande treklöver är en förutsättning.

Relevant utbildning och erfarenhet från politiskt arbete är meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och förmåga att formulera sig i skrift. Dokumenterad erfarenhet av att arbeta med sociala medier i professionella sammanhang är meriterande. Arbetsprov kommer att tillämpas i rekryteringsprocessen. Kunskaper inom facebook ads och Google ads är meriterande.

Tjänsten är ett heltidsvikariat tom 31 december 2024, möjlighet till förlängning finns.  Intervjuer sker löpande under ansökningsperioden, sista dag att söka är 31 mars.. Tjänsten kommer att tillsättas någon gång under våren, allra senast 30 juni.

För frågor om tjänsten, kontakta Liberalerna Skånes stabschef Lars Sjögren 0704142577, lars.sjogren@liberalerna.se.

Ansökningar skickas till ovanstående adress.